KBT i VArberg råder bot på mina fobier

Hej på er alla fina följare och bloggläsare

Det här är ett tips till både unga, vuxna och som ni i er tur kan ta hjälp med för era barns skull. Idag tänkte jag nämligen berätta om något som kanske kan verka lite känsligt, nämligen hur jag blivit hjälpt av KBT här i Varberg. För mig började det med att jag sökte hjälp för att råda bot på olika fobier, men man kan ju söka hjälp med KBT för masa andra saker mer. Jag tycker till att börja med att det är viktigt att vara öppna med och våga prata om att det är okej att be om och ta emot hjälp för olika saker.

Idag är det så vanligt att vi ska vara någon slags supermänniska som alltid är stark och tänker positivt och som klarar allt själv. Men det är oftast det som har svårt att be om hjälp som tillslut mår väldigt dåligt. Ibland tar det nog lång tid att inse och lära sig vad just man själv behöver, för mig var det en lång process att komma på det.

Det som fick mig att inse att jag behövde ta hjälp var när jag insåg att flera av mina fobier faktiskt började hindra mig och påverka mina olika upplevelser i livet. Att jag kanske valde och ännu oftare valde bort aktiviteter och resor på grund av dem. Vissa saker kan man ju känna att det kanske inte stör så mycket, men tillslut kände jag att jag vill inte bli hämmad mer och jag fick en känsla av att vilja ta tillbaka kontrollen istället för att bli styrd av mina fobier och rädslor.

Så då fick jag kontakt via vårdcentralen med ett team som jobbar just med KBT här i Varberg och som berättade mer hur det fungerar, vad det kan hjälpa för och välkomnade mig på ett första möte. Ett möte blev tillslut flera och jag känner så stora framsteg och därför vill jag dela med mig av detta så att kanske fler kan våga ta tag i sina rädslor och fobier eller vad det nu kan vara. Det är okej att be om hjälp. Ta hand om er!